“Živé naj vsi naródi,
ki hrepené dočakat dan,
ko, koder sonce hodi,
prepir iz svéta bo pregnan,
ko rojak
prost bo vsak,
ne vrag, le sosed bo mejak!” F. Prešeren

Autobahn

Pa nam je zrihtal podaljšan vikend naš poet. Vreme je zgledlo super in ni blo kaj za razmišljat, Švica,… AKCIJA!! Gremo!!!

Babalou – Cresciano

Z Dejanom sma v petek zjutraj se vsedla v avto in napotila proti Ljubljani. Tam naju je čakala gorenjska naveza (Jazo, Barbi, Bugo, Kožuh), se presedema v kombi in gasa naprej. Ob štirih popoldne smo že veselo držali poličke in sloperje v Cresciano. Ker je dan še vseeno prekratek smo za ziher zravn vzeli reflektorje, tk da smo si lepo podaljšali plezanje za kako uro ali dve:)

Sprehod Sobrio

Naslednji dan smo šli najprej na skoraj dvourni pohod v nov sektor Sobrio, kjer je znan balvan Ninja Skills od Naleta (https://www.youtube.com/watch?v=XSHmBBPeFzE). Na žalost je blo na vrhu balvanov še preeč snega in ker je bil dan res skoraj kičasto prelep in pretopel, je bilo vse mokro! Šetnja je bila pa vseeno super, bolderji tam so pa fenomenalni, gremo naslednjič ko ne bo snega!

Dr. Med Dent – Chironico

Vseeno dneva nismo vrgli stran in smo šli plezat v Chironico, kjer smo plezali tudi v nedeljo.

Podaljšanj vikend je bil fenomenalen, splezali smo ogromno balvanov vse tja do 7c. Uživajte v parih slikcah in mogoče koga zasrbijo prsti, da se naslednjič pridruži.

LP Žužel

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.