Logarska dolina

Od 10. junija 2013 18 junija, 2013 obvestila

Člani PZS s plačano članarino brezplačno v Logarsko dolino do 8 h zjutraj

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Obveščamo vas, da imajo člani in članice PZS s plačano planinsko članarino za tekoče leto pri vstopu v Logarsko dolino do 8. ure zjutraj prost vstop.

Logarska dolina je ena najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi in se zajeda v Kamniško-Savinjske Alpe s severa, obdala se je s preko 2000 m visokimi vrhovi (Krofička, Ojstrica, Planjava, Brana, Turska gora, Rinke …). Današnjo slikovito podobo Logarske doline je ustvaril ledenik v zadnji ledeni dobi. Vstopnina v Logarsko dolino se obračuna za motorna vozila. Vstopnine so oproščeni vsi, ki vstopijo v park brez motornega vozila – peš, s kolesi, rolerji, električnimi vozili, itd.

Člani PZS, ki se boste izkazali z veljavno člansko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto, imate na podlagi dogovora med Logarsko d. o. o. in PZS do 8. ure zjutraj v Logarsko dolino brezplačni vstop.

O Logarski dolini

Dolina je dolga 7 km, široka v povprečju 250 m. Delimo jo v tri dele. Za Log in Plest so značilne travnate zelenice, Kot pa je pretežno poraščen z gozdom. Za zeleno kuliso gozda se razlega veličastno šumenje slapa Rinka. Privlačnost Logarske doline odseva v prvobitnosti okolja ter v številnih naravnih zanimivostih, ki privabljajo ljubitelje narave. Svoj pečat so prostoru vtisnile tudi kmetije, ki so skozi stoletja ustvarjale kulturno krajino. Ravno sožitje med človekom in naravo je tista vrednota, ki jo danes najdemo le redkokje. Zaradi omenjenih vrednot, je bila Logarska dolina leta 1987 razglašena za krajinski park. Svojo podobo gradi na sonaravnem trajnostnem razvoju ter na kakovostni turistični ponudbi. Zaradi čudovite lege predstavlja odlično izhodišče za številne atraktivne izlete na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp.
Več >>>

Srečno in varen korak! Planinska zveza Slovenije

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.