Boris Repnik, član AK Slovenj Gradec, se trenutno mudi na odpravi na osemtisočak Manaslu. Da ne dolgovezim, bom kar skopiral mail, ki nam ga je poslal v torek.

“… Drugace odprava poteka kot je bilo planirano. Odprava steje 7 clanov skupaj z vodjo Tomazem Jakofcicem. Brez tezav smo prisli v BC na visini 4800m, opravili tri aklimatizacijske rotacije na gori vse do visine 6800m. Ni bilo enostavno. Na gori je ogromno odprav, prijavljenih nas je preko 400. To mi/nam nikakor ni vsec, ker lahko pride do neljubih zastojev posledicno omrzlin. Pocutje je trenutno ok, sem imel pa tezave z zobobolom in prebavo. Trenutno smo v bazi, kjer zbiramo energijo za final push. Tega bi naj zaceli v cetrtek 29. Vrh bi tako lahko osvojili ze 2.20., ce bo vse po sreci. Ni pa vse tako roznato. Vceraj je plaz odnesel nekaj serp pri cemer je eden preminil, ostali so v bolnici v KTM. Nazalost je preminila tudi Hillary Nielson, ki je leta 2019 skijala z Jim Morisonom iz Lhotseja. Vceraj je pri spustu padla v spaltno. Jim je goro preskijal pri cemer naj bi menda prav on sprozil plaz.

Vreme bi se naj v naslednjim dneh ustalilo, do sedaj je v bazi vsak dan dezevalo, vise pa snezilo. Snega je zgoraj res veliko. Smucati se da do C2, dalje pa se zacnejo tehnicne tezave z nujnimi abzajli, preskakovanjem spaltn,… 

Odlocitev glede smucanja bo padla na mestu samem. Najprej bomo seveda poskrbeli za varnost. 

Toliko zaenkrat. …”

Boris, mi vam želimo vso srečo! Držite se, se vidimo v Slovenj Gradcu!

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.