Tako, stran je malenkost zaspala, pa ne zato, ker ne bi ničesar počeli in ne bi imeli kaj preveč objavljati, bolj zaradi tega, da imamo vsi polne roke dela. Kljub temu, da mogoče na prvi pogled ne deluje tako, so člani AK SG precej aktivni. Kje in kako?

Včeraj se je končala NLP, liga, ki je potekala v največjih balvanskih centrih po Sloveniji. Prva tekma je bila v Balvaniji v Ljubljani, sledila je tekma v Klajmber v Mariboru, pa Koper in Plus Climbing center, zaključek pa na začetku, torej v Ljubljani, na Boulder sceni.

Iz našega kluba so se lige udeležili Maj Prikeržnik, David Trost, Žiga Klemenc, Tomaž Žužel, Valentin Golouh, Nejc Založnik, Rok Klančnik in Rok Malek. Pobi so dosegli kr fajn rezultate, Klančnik je prvi dve tekmi zmagal, tretje se ni udeležil, včeraj pa je v divjem finalu osvojil tretje mesto. Čestitamo!

Naši otroci se udeležujejo tekem Vzhodne lige, kjer dosegajo odlične rezultate. Še posebej izstopajo Eva, Zoja in Denis. Kr tk naprej!

Denis Trost in Zoja Sedeljšak sta se udeležila tudi mednarodnega tekmovanja iRCC Alpe Adria, kjer sta v kategoriji U14 osvojila 7. (Zoja) in 9. (Denis) mesto.

Rok Klančnik je decembra 2019 zlezel svoj projekt v sektorju Angry Birds na Jurgovem, ga poimenoval z The Power of Nal in ocenil z 8b+, v nastajajočem balvanišču nekje v hribih nad Škofjo Loko pa zlezel novo linijo, jo poimenoval z Jesus Christ Superstar, težavnost pa ocenil z 8a. Nejc Marzel je na Jurgovem zlezel Le Belanca 8a (FA Jernej Kruder). Kaj naj rečem? To je to, še več takšnih vzponov!

Tud štrikarji so kr pridni, Wolf, Maček in Katja C. se trenutno mudijo na Tajskem, kjer skupaj s člani sosednjih klubov kažejo domačinom kk se leze. Upamo, da bomo dobili tudi kaj slikovnega gradiva, ali da bo kdo od njih napisal kakšen prispevek za našo stran.

Vreme nam ni dalo snega, nam je dalo pa odlične razmerce za skalo. Po večini smo se zadrževali v plezališčih Rabenstein, Železna Kapla, Kotečnik, Florjan, Mislinja…

Organizirano ali ne, dosti smo se srečevali tudi v plezalnih centrih. Zanimivo, koliko ljudi se nas lahko najde na kupu v Boulderami v Celovcu. Glede na to, koliko kanalov za obveščanje imamo, bi se lahko začeli tud bolj organizirano odpravljat v plezališča oz. plezalne centre. Ajd, naslednjič ko kam gremo, pošljem mail vsem članom, pa da vidim kolk se nas zbere 🙂

Ena izmed bolj eksajting stvari pa je skorajšnji začetek klubske lige oz. AjdeMašTo Piknik Lige (sem kr uradno najavil, zdaj je, kar je), ki ima čisto svoj pravilnik, točkovanje, sodnike, organizatorje, skratka vse, kar imajo ta zaresna tekmovanja. Pa še muzika bo. Več informacij pa sledi zelo zelo kmalu, tk da kr pozorno spremljajte, da ne bote kaj slučajn preslišali.

Šola športnega plezanja je v polnem teku, tečajnice (ja, niti enga pripadnika moškega spola ni letos med njimi) pa že kr obvladajo. Počasi se bomo spravli tud mal v skalo, da ne bojo sam plastike šlatale.

In če smo že pri skali, poleg našega lokalnega plezališča Sele, imamo sedaj na skrbi tudi urejanje plezališča v Mislinji. Vodniček za plezališče je že v izdelavi. Bo pa potrebno organizirati delovno akcijo, ker bo treba v obeh plezališčih sčohat mah in odstranit kakšen kamen s stene.

Sodelovali smo pri športnih aktivnostih za osnovnošolske otroke, šraufali smo smeri, menjavali grife. Čujo je spuvav bajto, pa še ni dal zajga, Malek je rek, da bo dal zajga, sam še ni spuvav bajte…

No, to je to zaenkrat, do naslednjega nedeljskega javljanja čez 14 dni. Aja, menimo se še za vikend (fantovski vikend ouuujeeaaaaa) trip v Švico, pa popotovanje v Font (če bo Maleka šef spusto na dopust. no, pa mene tud 😀 ) nekje v aprilu, pa Albarracin jeseni.

Stari l’di bi rekli: “Mrmo, mrmo jt. Kr gremo.”

Zdaj pa čimveč lest, da ne bo picikl sezona prej tu, pol bote pa spet vsi jamrali kk težko je, ko bote tovste noge meli.

Peace,

Nejc

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.