Paklenica

Od 11. oktobra 2017 obvestila

Pretekli vikend smo izvedli jesensko skupno turo z tečajniki alp. šole. Udeležba je bila dobra, vremenske razmere pa zelo dinamične. Imeli smo malo mešano – prvo veliko vlage in dežja, potem nas je malo prepihalo, v nedeljo popoldne pa končno malo pogrelo. Kljub temu je bila želja po aktivnosti udeležencev dobra, tako da smo se kar dobro naplezali. Začeli smo v četrtek, ko sva z Janezom čofotala po zelo mokri Velebitaški in ponovila tehniko plezanja, ki smo ji včasih rekli AO. V petek se je pridružil še Iztok , vendar nam je močan dež odplaknil možnosti za kak vzpon. Za vikend, ko so se pridružili vsi ostali, pa smo se najprej naučili plezanja v močnem vetru, ki včasih zahteva  nenavadne spretnosti. Nedeljsko plezanje pa je končno potekalo brez motečih elementov, pokazala pa se je celo prilika za skok v osveženo morje, dolžino plavanja pa smo merili v sekundah.

Četrtek Velebitaška

 

Petek – nič

Sobota: Circus (Janez-Dejan, Sašo-Iztok), Barba antin.,Kraško tržaški…. (Peter-Rok),  Frau Bluher (Sašo-Iztok) Centralni kamini. Akademska (Boris-Edi ak ravne)

   

Nedelja: Slovenski PIPS (Peter-Rok), Centralni kamini, Absel pista (Janez-Dejan-Barbara), Flex-&Rex , Centralni kamini (Sašo-Iztok-Klemen) Nosorog (Boris-Edi ak ravne)

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.