Le ta se je začel že v petek, ko smo imeli nov trening na veliki steni v okviru tečaja športnega plezanja. Napredek tečajnikov v plezanju je že očiten, med prazniki se bomo še enkrat odpravili na malo stenco pilit plezalno tehniko, po novem letu pa nadaljujemo z varovanjem in ostalo vrvno tehniko.

Sobota se je nadaljevala v smislu izobraževalnega petka, saj smo imeli na Okrešlju GRS postaja Celje, katere član sem, dvodnevno vajo iz zimske tehnike reševanja. Prvi dan smo ponovili reševanja zasutega izpod plazu, iskanju z lavinsko žolno, skupinsko sondiranje in sestavljanje nosil, v nedeljo pa smo izvedli turo po Sestopni grapi v Koroški rinki in z vrha grape opravili štafetni spust s ponesrečencem. Seveda smo krstili tudi našo novo kočo, ki smo jo v letošnjem letu zgradili po tem, ko nam je lani jeseni stara koča pogorela do tal.

No, da se nedelja nebi prehitro končala, smo imeli zvečer na naši mali stenci še sestanek UO AK SG in malo poplezali ter kasneje spet na drugem koncu Koroške še dolgo v noč nazdravljali mali Zoji, ki je prvorojena hčerka našega člana Petra.

Podaljšan vikend se je nadaljeval v ponedeljek, ko sva se z gorskovodniškim kolegom Mitjo Šornom odpravila smučat čez mejo. Opravila sva turo na Plazje nad Belopeškimi jezeri. Dostop je minil v hitrem tempu in še hitrejšem smučanju v dolino, ker se nama je mudilo na sestanek Tehnične komisije Združenja gorskih vodnikov v Kranju, katere člana sva oba z Mitjem. Smučanje je bilo razmeram primerno – (pre)trdo in (pre)mehko, sva se pa držala načela, “da se je boljše slabo peljat kot pa dobro peš it!” Še vedno sva se pa pripeljala s smučmi do avta, samo smuče so imele kakšen ris več .

Da pa bi do konca izkoristil podaljšan vikend, sem s kolegom v torek skočil še na Uršljo, kjer vedno srečaš koga poznanega, pa tudi razgled ni bil slab, čeprav se je nebo že zagrinjalo s temnimi oblaki.

Ja, bil je dober vikend, še posebej, ker lahko danes, na božič, z užitkom jem potico, gledam kako zunaj dežuje, čutim rahlo utrujene noge in v mislih že načrtujem prihajajoči podaljšan vikend, ki bo res zimski, snežen in na smučkah.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.