Prispevek našega člana:

 

 

 

Pa da še jaz pristavim kako objavo. Od 20.6 do 24.6 sem se pridružil AO Kranj, ki vsako leto organizira ledeniški tečaj za tečajnike alpinistične šole. Letos je bil cilj Les Droites – najnižji štiritisočak (kaj pa bi bil drugega z višino 4000 m). Ponoči vožnja z avtobusom v Chamonix, naslednji dan po ledeniku Mer de Glace do koče Refuge du Couvercle z res lepim razgledom na okoliške vršace (zajtrk s pogledom na severno steno Grandes Jorasses). Naslednji dan je bila megla, tako da smo prehitro zavili ampak vseeno splezali konkretno lepo in uživantsko grapo (dobrih 50 stopinj naklona, 500 višincev) nekje med Les Droites in L’Aiguille Verte. Zadnji dan smo še povadili reševanje padlega iz razpoke in šli na pico v Chamonix ter domov.

Kljub tečnemu angležu, ki ti po tem ko si se 3 dni zabaval z 25+ kg ruzakom pritegne da si počasnejši kot njegova žena, je bwo šikano.

 

 

Aljoša Škapin

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.