Takole, oblasti so nam omogočile, da lahko zopet legalno plezamo. Sicer z nekaj omejitvami in priporočili, pa vendar. L E G A L N O. Zdaj se spet splača kaj napisat, opisat… Prej itak nismo mogli nič in se ni kaj ekstra dogajalo. No, Malek si je nabavil Beastmaker dilo. “Ka ti bo…?” by Mrzli.

Formo je treba vzdrževat, zato je Perc organiziral treninge s pomočjo videokonferenčnih klicev. Mislim, da so bli kr vsi navdušeni tudi nad takšno obliko treninga.

Z Malekom sva se usput zmenla, da bova porihtala stvari na Selah. Uredila sva pot med B in C sektorjema, zdaj je tam napol pločnik, zrihtane so “stopnice” v C sektorju, bo pa potrebno še postoriti par stvari. Ampak počasi…

Aja, v SGlasniku je bil objavljen članek o AK SG, ste ga prečitali? Mal sem pojamrav, da bi rabli novo bulderco.

Kar se tiče plezanja pa…

Člani kluba ste, kolkr sem lahk zasledil, kr dosti lezli okrog – Kot, Topla, Jurgovo… Lezli že, lezli, a ste pa zlezli tud kaj? Js bom napisal za tsto kar vem, ostali mi pa preko katerega izmed mnogih kanalov nekak sporočite ka ste zlezli, da vas lahk omenim v naslednjih novicah.

Če gremo lepo po vrsti in se vrnemo še v čase, ko nismo smeli prehajati meja občin… Na našem preljubem plezališču Sele je bilo kot na plaži v Portorožu sredi sezone. Tolikšne gužve še nisem doživel in prav fajn je bilo videti toliko ljudi na kupu. Sproščeni klepet in smeh sta pomagala vsaj malo pozabiti na bombardiranje s pritiski in slabimi novicami. Drug svet. In v tem drugem svetu sta brata Trost (Denis in David) uspela v smereh Raz 7a, Storž 7a+, David pa tudi v smeri Lepotica in zver 7b+/c. Ta smer pa še vedno ostaja projekt za nekatere druge člane kluba.

V Mislinji je Mrzli zlezel vse smeri v prvem sektorju (Plate) in se zaprojektiral v Previsih. Mn ostaja še Platnšpiler 7b, sam čutim, da mi bo nekod zratalo še tt mesec. David se je tud zapodil v Plate, mu je Malek namreč zagrozil, da ne bo smel it zravn v Font če ne zleze vseh smeri tam. Je kr resno vzel te grožnje. Pa tud fajn mu gre, ne bo glih dolgo, ko bo sledil Mrzliju tja v previse.

Na drugi strani Mislinjskega grabna sta Lojz pa Robi (čeprav ne ravno člana našega kluba) spucala nove kamne in potegnila nove linije. Balvanišče Mislinja je tako bogatejše za nekaj novih bulderjev. In lendingov. To je tud kr pomembna informacija.

Na Jurgovem sta Majk (Miha Dvoršek) in Klančnik uredila nov sektor “Karantena,” v katerem je kr dost fajnih balvanov vseh težavnosti. Blok številka 6 je še posebej impresiven, z dobrimi linijami različnih težavnosti. V soboto, 9. maja, na dan, ko je bila osvobojena Ljubljana, smo se v večjem številu spravili v ta predel Pohorja. Klančniku je uspelo (mal je jamrav, da ne upa zarad roke) zlest Hipnotized 8A (Majk je ob tej liniji zapel Hypnotised od Coldplayev – link). Po sit startu na nič greš z levo roko na nič in z desno z dvema prstoma v boljkone nič. vmes haklaš peto, prste, primeš sloper v klešče, se vržeš na druge klešče, zategneš, daš nogo gr, primeš podprijem, greš čez… izica v glavnem… Mn je ramo zlomlo že samo ob študiranju gibov.
Hipnotized je postal Davidov projekt, Žužel in Denis sta si nagledala Nighwalkerja sit 7b+… Očitno bo na Jurgovem še pestro. Kr hitro je postalo pretoplo in je enim (meni) sleklo kožo z blazinic.

Torej, lezlo se je in zdi se mi, da smo vsi dobili kr precej zagona, vsak je zase začel ful trenirat. Sej prav!

Ok, zdaj pa še par bolj resnih stvari.

Otroci zdaj namesto na plastiki za treninge lezejo v skali in js mislim, da jim je fajn paše taka sprememba. Tečajnice so sicer ugotovile, da grifi v skali niso pobarvani in da morš mal gledat, kam lahk stopiš, jim je pa tud kr fajn. Celo tk fajn jim je, da so že po prvem obisku Sel začele načrtovati odprave v bližnja plezališča (ko končajo s tečajem). Pa kako opremo nabavit pa kk je un grif tam bil fajn za primit, pa kdaj bo prvi 6a, če so zdaj šele koma pri 5b… To je ta pravi špirit!

Na Selah se, kljub opozorilu dotični osebi, še vedno pojavljajo cigaretni ogorki po tleh. Če koga opazite, da ne pobira teh čikov za sabo, ga prosim opozorite, da se to ne počne. Lahko ga tudi grdo pogledate. Js mam sicer zdaj cel paket vrečk za smetje s sabo v torbi in te čike vsakič tud poberem, ne bi pa rad, da to postane praksa.

V kratkem lahko člani kluba pričakujete v vaših poštnih predalih (elektronskih seveda) vabilo na klubski piknik. Valjda je to prelepo, da bi šlo kr tk skoz in se pri vsaki super novici najde ena caka. “Brez dela ni jela,” zato boste skupaj z vabilom na piknik prejeli tudi vabilo na delovno akcijo v frišno plezališče Mislinja, kjer bo potrebno urediti dostop, popraviti stopnice in navrtati še kakšno smer, očistiti steno… Se nabere itak. Po tej akciji pa piknik.

No, zapisi bodo spet redni, ker se končno spet nekaj “legalno” dogaja. Se beremo čez 14 dni. Do takrat pa: Ostanite zdravi pa prste ahtite!

Nejc

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.