5. novembra davnega leta 2018 smo prvič skupaj sedeli v sejni sobi, kjer se je skupina kandidatov zanimala za tečaj pripravnika športnega plezalca. Zanimanje je bilo veliko, tako da smo se že čez nekaj dni prvič dobili pod veliko steno ter šli skozi osnove.

Plezanje 2x tedensko je naredilo svoje in kar hitro so že sami premetali “štrik”, naredili partner check ter vpeli izbrano smer. Ob osvojeni manevrih varovanja ter plezanja je bil čas, da spoznajo še ne tako vabljive teme kot so enojno/dvojno prevezovanje, spust ob vrvi ter vrvno čarovnijo, ki se ji reče vozli. Da smo razbili monotonost, smo si vmes privoščili tudi obiske prezalnih centrov v Celju ter Wolfsberg.

Štirje meseci so hitro minili, in kar hitro je prišel čas da osvojeno znanje predstavijo komisiji AKSG. Določili smo termin(6.3.2019) ter lokacijo(PC Wolfsberg). Zbrali smo se na dogovorjenih mestih, se razporedili po avtih ter odpravili proti Avstriji. Pripravila se je oprema v glavi ponovili manevri … izpit se je pričel.

Kandidati so pokazali vse manevre vendar rezultatov še niso prejeli. Prej smo seveda še izkoristili center ter kakšno “zlezli”.

Med zasedanjem komisije, so si nekateri vzeli čas za počitek.

Prišel je čas, da se predstavijo rezultati ali je bilo znanje zadostno ali ne.

Vsi so uspešno izvedli manevre, ter pokazali da so sposobni sami varno ter odgovorno plezati. Nekatere podrobnosti, bo pa kilometrina odpravila.

Čestitke novim pripravnikom!

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.