Za prve marčevske dni smo se odločli, da je prišel že skrajni čas da se odpravimo v Švico, na boulderaški vikend. Glede na vremensko napoved je kazalo, da nimamo nobenih izgovorov, da bi ostali doma kot že en vikend poprej, ko je snežilo v Chironicu. Tako se nas je odpravlo v Švico skupaj 6: Jazbec, Štuler, Premrl, Slapar, Klančnik in Žužel.

Ker je bila napoved res dobra smo pričakovali, da bo v Chironico veliko bolderašev iz vseh koncev. Tako smo se srečali s slovensko mladinsko reprezentanco, njihovimi trenerji in še s parimi parimi slovenskimi bolderaškimi kolegi in kolegicami.

Vsi dobre volje smo se v soboto dopovdne pognali v “šumo” med boulderje in pričeli z brušenjem kože s prstov:) Preplezali smo že kar nekaj dobrih bolderjev, ko sem opazil, da poizkuša nekdo preplezati Souvenir (Spominek). Boulder sem že probal na enem od prejšnjih obiskov v Švici, tako da mi je bil že malo poznan, vendar mu takrat sploh nisem bil kos. Tako sem se že čez par minut  pridružil brez kakršnih koli prevelikih pričakovanj. Že po parih poizkusih mi je uspelo narediti ključen gib, po še ene parih pa celo preplezati. Bil sem močno presenečen, še bol pa vesel, saj mi je uspelo preplezati svoj prvi 8a! Souvenir 8a/a+!

Ampak dan še ni bil pri koncu s presenečenji. Kmalu za tem je Slaparju uspelo preplezati svoj prvi 7b+ Tomahawk, eno lepših, odbitih linij v Chironicu. Popoldan smo šli počekirat še kakšne so razmere v senčnem sektorju Schatentall, kjer se nahaja balvan “From dirt grows the flowers” 8c, ki Klančniku že parkrat ni pustil do vrha.  “Pa gremo probat, če smo že tu” je rekel Rok  in že prvi poskus je bil zelo obetaven. Po 10 minutah pavze, brez kakšnih pričakovanj, pa se je po res konkretnem fajtu pri mantlanju, znašel na vrhu problema!!! Rokov prvi 8C!!!  Kot je Rok povedal: “Stari, sploh ne morm vrjet! To mi deli!!”  Čestitke, še enkrat od celotne ekipe! Bravo stari!!!

Iz navidez navadnega vikenda “martinčkanja med balvani”, se je izkazalo, da je bil noro produktiven vikend, poln presenečenj!

Uživajte!

 

Žužel

One Comment

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.