Dogovor je padel pred meseci, realizacija se je bližala in 23. junija smo se odpravili. Valter, Rok, Tomaž in moja malenkost, ki je pridno nabirala kilometrino na plastiki in moonboardu čez leto. To se je projeciralo zgolj na ohranjanje forme in doseganje lanskih ocen, za izboljšanje osebnih rezultatov pa bo treba pošlatat ta pravo kameje kak dan pred resno plezarijo.

Vremenska napoved nas je spravljala v obup, na sestanku Pod kapelco smo se odločali med Felbertalom, Malto, šli smo celo do Petrohrada in v Chironico, pa Magic Wood in celo do Paklenice (kar je hitro odpadlo, glede na to, da je bila uporabljena prepovedana beseda “štrik”). Odločili smo se za Val Daone in kljub deževni napovedi odšli v stilu “kar bo pa bo.”

Vožnja je bila v redu. Razpoloženje odlično. K temu je dosti prispeval Valter in hladilnik v njem.

Prispeli smo zvečer. Pričakali so nas Nejc Marzel (AK SG), Miha in Barbara. Prijetna toplota ognja nas je hitro zabasala in problema s spancem res ni bilo. No, vsaj mi2 z Žužlom sma kr na hitro zaropotala. Pidžamar pir je naredil svoje.

Frišno jutro je nakazovalo na odlične razmerce in po kr konkretnem zajtrku smo se odpravili do prvih blokov. Ogrevanje, malo bolj resno plezanje, vmesne pavze.

Popoldan smo preživeli v pripravah na grilčkanje, ekspresni postavitvi strehe nad klopjo in ob prevelikih količinah hrane. Gorenjci so se poslovili, mi pa smo nekako morali preživeti preostanek dneva, ki nas je blagoslovil z dežjem in dokaj nizkimi temperaturami. Vse skupaj se je končalo ob dveh zjutraj, po osmih urah igre taroka. In smo šli spat.

Zajtrk, pospravljanje prostora. Odpeljali smo se proti vrhu doline, kjer so nas kljub deževni noči pričakali suhi balvani. Ogrevanje, plezanje, dež, plezanje.

Popoldne smo se po izdatnem kosilu odpravili domov.

Tomaž Žužel: do 7b+ (King of nutria)

Rok Klančnik: do 8a+ (Sky dive)

Še se vrnemo, problemov je še dosti za razrešit, vsaj js imam neporavnane račune z ene par skalami. Val Daone, se vidimo!

P.S.: vrstni red fotografij ne sledi nujno vrstnemu redu dogajanja.

Nejc Založnik

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.