Nebom govoro kk je prišlo do tega da sma se na koncu js pa Malek le opogumla pa šla, ampak bom reko samo ZAKON!!!

Prvič sem bil na Češkem in kr prvič sma z Malekom šla v Petrohrad, boulder meko na Češkem in še na Padani, boulder dogodek v Petrohradu.

Malek je že bil gr in je najprej pokazal ene stare sektorje, kjer sma začela malo poplezavat pol pa tut zares lest. Tk je Malek že prvi dan stisno en lep 7b pa en 6c pa še ene par lažjih, meni pa je uspelo na flash zlest 7a+,7b, 6c pa še par drugih bolderjev tja do 7b. Na konco dneva sma bla že kr orngi zjebana, malo zaradi vožnje, ker sma se vozla čez noč, vlko pa tut od plezarije:) Zvečer sma si še privošla skromno večerjo in jo zalila s parimi odličnimi češkimi piri:)

No nasledn dan je bil skor podobn prvemo, samo da je blo vožnje za ene 600km majn, tk da sma se zbudla spočita in naspidirana:) Ta dan sma šla pogledat nov sektor, ki se imenuje Sklarna, v katerem so letos potekali tudi letošnji Padani. Sektro je odličen z zelo lepo zaoblenimi boulderji in z “malo” bolj ojstro skalo. Lahko rečem, da je bla kr gužva, sej si mogo pri parih boulderjih kr v vrsti čakat da si lahko poizkus naredo:) Včasih malo sitno, je pa tut po eni strani fajn da ne nabijaš onga boulderja do onemoglosti in vmes dovol počivaš. Dan je bil spet produktiven in spet sma zlezla ogromno, Malek spet en 7b, 6c+ pa par lažjih, js pa 7b na flash, 7b+ v drugem poizkusu, pa še vlko  6c/+ -ov pa še vlko lažjih.

Nasledn dan sma še šla malo probat plezat ampak kože in moči ni blo več, tk sma se pol lepo sprajla domo.

Boulderji  v Petrohradu so zanimivi, manjši kot po drugih boulder placih, samo vsak si najde tut tule kak kamen na kermo se lahko špila. Kk dovgo se pa lahko špilaš je pa odvisno kejko kože si zravno neso:) Res je bol ojstra skala ampak glede na ambient in poceni pir:) je več kot odlično!

 

Blo je pa noro fajn!!!

6 komentarja

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.