V soboto, 31. 8. 2019, sta člana AK Slovenj Gradec Rok Malek in Nejc Založnik v plezališču Kotečnik izvedla kondicijske priprave za prihajajočo bouldering sezono Jesen 2019. Da so to res kondicijske priprave, je povedal že dostop, ki bi v nekaterih državah štel že za alpinistični vzpon.

Ker sva za plezanje modro izbrala zgodnje jutranje ure, sva se izognila previsokim temperaturam. Lezla sva 11 smeri, nekje do ocene sedem. Da sva se divje borila, priča tudi fotografija Malekovih prstov, ki prikazujejo, kako srdit boj se je odvijal v steni.

Prijetno toplo pozno poletno sonce je na plan privabilo kar nekaj plezalcev in plezalk iz drugih klubov, po govorici sodeč bolj iz osrednjeslovenske regije. Ti še očitno ne vedo, da je manj več. Neizkušen popotnik bi se ob morebitnem sprehodu ob skalah morda celo spraševal, če je po nesreči zavil na Odprto kuhno, ali v kakšen kamp. Kakorkoli, z Rokom sva najin čas zapravila za plezanje in kakšno občasno pavzico.

Na koncu napornega dneva sva si seveda privoščila še osvežilni napitek pri kmetiji Tratnik, poslala pozdrave kolegu Žužlu in pripravljala plane za naslednje podvige.

Baje so v Kotečniku isti dan plezali tudi ostali člani našega kluba (Wolf, Maček, Skudnik), zadrževali so se v sektorju z lažjimi smermi.

Sam da se leze!

LP do naslednjič.

Nejc

pa ena fajn stvar za sestop 🙂

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.