Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem vas v torek, 18. oktobra 2022, ob 18. uri vabi v avlo Športnega centra Slovenj Gradec na odprtje razstave Korošci plezajo, 85 let organiziranega alpinističnega delovanja na Koroškem.

Alpinistična dejavnost je na Koroškem prisotna že od leta 1937. Začela se je na Prevaljah in se v naslednjih letih razširila po vseh krajih Mežiške doline. V drugi polovici 20. stoletja se je organizirani alpinizem razvil tudi v Mislinjski in Dravski dolini. Alpinistični odseki (danes klubi) so se skozi čas razvijali, širili in nizali pomembne dosežke tako v Sloveniji kot v svetu. V svojih vrstah imajo kar nekaj izstopajočih članov, ki so se s svojimi dosežki zapisali v svetovni alpinizem. Pregledna razstava ob 85-letnici obstoja te dejavnosti na Koroškem bo skozi leto potovala po koroških občinah.

Pri sami razstavi in oblikovanju le te sodeluje tudi Alpinistični klub Slovenj Gradec. Razstava je sicer potujoča in so jo skozi leto gostovale koroške občine, vmes pa je zajadrala tudi v Mojstrano, v Slovenski planinski muzej.

Vljudno vabljeni!

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.