Živjo spet. No, pa so države članice NATO zveze končno odpravile nasilno okupacijo COVID-19 nad našo državo in v znak zmage ter v zahvalo vsem zdravstvenim delavcem z veličastnim preletom vojaških lovcev proslavile konec te zoprnije od virusa. Ajde dejmo vsi skupaj en hura. Hu-ra!

Mi smo tudi praznovali… malo po svoje. Sicer bom zdaj povzel dogajanje treh tednov, izpostavil pa predvsem 2 stvari.

Prva stvar je K24. Znamenito trail preizkušnjo, kjer je potrebno premagati 5 koroških vrhov v manj kot 24 urah, je zmogel in premagal član našega kluba, Iztok Goličnik. Bravo Izi, vsaka čast!

Druga stvar – delovna akcija v novo nastalem plezališču Mislinja in piknik kluba. Morm rčt, da je na začetku, po prvem poslanem mailu, kazalo kr mal klavrno. Potem pa ste se kr začeli prijavljat in na koncu sem se že bal, da nas bo preveč 😀  Ne sj, nikol nas ne more bit preveč.

Zmenili smo se, da se dobimo v soboto ob 9:15 pred Tušom. Pol ure pred uradnim zborom, da gremo še prej kupit stvari za piknik. 9:15. Ob 9:07 sem že dobil klic, da zamujam. OK, sam da bote vedli, na klubu imamo tudi osebo, ki ti na hitro omeni zamujanje pa čeprav prideš 5 minut pred dogovorjenim časom. V glavnem, bili smo štirje, pograbli smo vsak svoj voziček, vsak je dobil seznam stvari, ki jih mora poiskati. To je bil kr super sistem, smo v roku 10 minut vsi imeli vse. Na blagajni smo se pa malo ušteli. In smo naredili še en krog in še enkrat na blagajno. Celo veselje.

Ob 9:45 nas je bilo na parkirišču cca 10. Ob 9:55 nas je bilo na parkirišču cca 11. C’mon, 30 se vas je prijavlo. Razdelili smo se v 2 skupini, ena skupina je šla s Klančnikom na bulderje, ostali pa na plezališče. Sej na koncu nas je blo kr dosti, hvalabogu da ljudje že poznajo kje kaj je.

Janez in Boštjan sta dan pred akcijo uredila pravo pravcato stopnišče, po katerem se spustimo iz ceste na pot do plezališča. Odlično zgleda!

V plezališču smo uredili pot do stene, postavili smo tablo z opisom in fotografijami smeri, popravili stopnice, naredili pot, dodelali stopnice na poti, očistili dodaten del stene, navrtali 2 novi smeri, ki sta baje posvečeni ta najbolj pridnim… 😉  Smeri se nahajata v skrajnem desnem delu stene in se imenujeta A je to (js bi jo ocenil na 6b+) in pa Priloga (5c). Obe smeri je navrtal Perc.

Uredil se je še dostop do drugega sektorja Previsi, zdaj se da malo bolj normalno do stene, še vedno pa je zadnji del potrebno na pol preplezati, tako da previdno. Tja bomo še namestili jeklenico in uredili par metrov ferate.

Pri čohanju maha z drotpiršno iz stene so eni mal pojamrali, da jih je našutalo v desno roko, pa čeprav jih morda ne bi smelo.

Na Klančnikovi strani (balvani) pa se je uredilo kr dosti lendingov, očistilo se je par kamnov, tk da mislim, da mamo spet neki novga za zlest, če ne bota Jamnik pa Lojz vse prehitela 😀  Kolkr sem videl po fotkah so res naredili kr vlko.

Overall lahko rečem, da je bila delovna akcija kr uspešna. Eno tako vsako leto, pa bo vse porihtano.

Po delovni akciji je sledil piknik, ki se je zgodil na kmetiji Adam, pri Leni in Jocnu doma. Še enkrat hvala za plac! Js mislim, da smo se imeli kr fajn, mi smo bli veseli pa otroci so bli veseli. Vreme sicer ne tk ful preveč, pa dobro. Ne morš met vsega. Pekli so se čevapi pa hrenovke za otroke, za prilogarje pa sir in zelenjava. Na maščobi od čevapov in hrenovk. Za žmah.

Po hidriranju smo se začeli dogovarjati o nekih planih za naprej, js se že veselim. Piknik se je zaključil pozno zvečer, ko smo se še najbolj vztrajni končno spravli domov.

Js upam, da bote čimveč lezli v ta novem plezališču, res je kul, skala je pa itak epska. Garantirano ostanete brez kože na blazinicah prstov. Vodniček na strani bomo pa še poapdejtali.

Kje vse smo lezli? Topla, Mislinja, Sele. Mogoče kdo v Kotu? Ne vem, ni kdo kaj javil. Upam pa, da si zapisujete svoje vzpone.

Aja, v Mislinji sta Lojz in Robi porihtala ene par novih kamnov, ki so kr kul za lest. Pa ostri ko žiletke.

Zoja Sedeljšak je zlezla Ni mogo 7a na Selah. Bravo Zoja! David Trost se je zaprojektiral v Britev 7c.

Klančnik je bil kr aktivn tudi v novem sektorju Lukanja na Jurgovem. Hypnotize so iz 8a znižali na 7c, ker so našli novo beto.

To je to za ta čas. Otroci zdaj pridno trenirajo v skali, tečaj športnega plezanja gre počasi h koncu, vreme se bo pa tudi počasi zrihtalo. Tabori se hitro približujejo, več o taborih boste izvedeli v enem od naslednjih mailov, ki vam jih bom poslal (ste že ugotovili, da rad pošiljam maile al?).

Ajde, lest, lest! Pa mn vse poročat!

LP, Nejc

Vzponi (Majk in Jazo sicer nista člana našega kluba, pa vseeno):

Zoja Sedeljšak – Ni mogo 7a

Nejc Marzel – Nightwalker 7b+

Majk, Jazo – Hypnotize 7c

Majk, Klančnik – Hud 7c

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.