V jeseni smo kar konkretno štartali z vadbo otrok. V vseh skupinah skupaj imamo sedaj 25 otrok. S tekmovalno skupino smo pravkar uspešno končali tekme v Državnem prvenstvu, sledi pavza in pa začetek treningov za Vzhodno ligo, ki se začne s prvo tekmo že 25. januarja.

Z mlajšimi skupinami se učimo plezanja na mali in veliki steni, igramo in zganjamo norčije. Včasih zamenjamo kak grif, da si malo otežimo plezanje ali postavimo kak nov boulder.

Z odraslimi smo že korenito v obeh tečajih, tečaju plezanja dolgih smeri in šoli športnega plezanja, preurejamo malo steno in razmišljamo o posodobitvi velike stene, se pripravljamo na žur ob zaključku leta, ki bo ta konec tedna in razmišljamo, kam bomo pobegnili plezat čez novoletne praznike.

Eni razturajo v Texasu, drugi migamo na plastiki in naročujemo volumne, grife, kupujemo matice, sesalce, tretji se učijo vozle in varovanja, četrti samoreševanja, peti počivajo po naporni tekmovalni sezoni….hm, plezanje je dejansko bolj kompleksno, kot bi si človek mislil.

 

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.