Pretekli vikend se je v Šmihelu pri Pliberku zgodila 14. tekma Petzen Trophy, ki je namenjena otrokom, pleza pa se tako v hitrosti, težavnosti in balvanih. Z našega kluba sta se tega otroškega praznika plezanja udeležila Zoja Sedeljšak in Denis Trost in se super naplezala in dosegla nekaj lepih uvrstitev. Tekmovanje je odlično zorganizirano, zato ni čudno da pridejo sem tekmovalci iz 20 različnih držav in tokrat  je na vseh tekmah nastopilo čez 300 mladih tekmovalcev. Vsekakor gre velika pohvala organizatorju za odlično izpeljan plezalski dogodek in pa tudi našima plezalcema za pogumno plezanje na vseh treh tekmah!

Vse se je začelo v petek, ko smo se uradno registrirali za tekmo in se zvečer poizkusili v hitrostnem plezanju. V soboto so bili na vrsti balvani, potrebno je bilo preplezat 8 balvanov, ki so bili dobro postavljeni, tako da so zahtevali kar nekaj domišljije za uspešno preplezan poskus. V nedeljo pa je bilo na vrsti težavnostno plezanje za najmlajše, istočasno pa je potekala balvanska tekma za starejše kategorije.

V hitrosti sta dosegla, Zoja 12. mesto in Denis 19. mesto, v balvanskem plezanju Zoja odlično 5. mesto in Denis 19.mesto, je pa treba povedati da je bila pri fantih konkurenca zelo močna, saj je Denis splezal do vrha pet od osmih balvanov, pri Zoji pa je bilo potrebno za 5. mesto splezati do vrha vsaj štiri balvane.

V težavnosti je Zoja za eno mesto zgrešila finale in osvojila 7. mesto, Denis pa je kljub dobremu plezanju dosedel še vedno zelo solidno 15. mesto med 28 udeleženci.

 

Naslednje leto gremo vsekakor spet in mislim, da v precej večji postavi.

 

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.