Med tokratnimi počitnicami, je Športna zveza za osnovnošolske otroke organizirala različne športne aktivnosti, od smučanja, plavanja, strelstva, atletike, juda … in seveda – plezanja. Naš klub je ponovno sodeloval pri izvedbi te dejavnosti  na veliki plezalni steni v Športni dvorani. V treh dneh je našo delavnico obiskalo kar lepo število otrok.

V torek sva z Natalijo napeljala 4 smeri, pridružil se nama je tudi Boštjan K., kasneje pa za nekaj časa še Suzy.
Otroci so bili nad plezanjem navdušeni… no eden malo manj, saj je 8-letnega Lovra na višini drugega kompleta napadla nepopisna panika in cela dvorana je za trenutek obstala ob glasnem cviljenju, ki je prihajalo iz našega dela hale. Drug dan mu je šlo veliko bolje 🙂 Pridružilo se nam je tudi nekaj plezalcev iz našega kluba, ki pa so na starem delu stene iskali večje izzive.

Kaja varuje, nova skupina čaka…

Drug dan sva bila z Boštjanom sama. Ker je v torek vse potekalo gladko, sva bila prepričana, da bova brez težav zmogla vse. A šmenta… V dvorani se je prikazalo precej več ljudi, kot dan poprej, ko je zaradi izredno slabega vremena marsikdo ostal doma.  K sreči nama je pomagala Boštjanova nečakinja Kaja, kasneje je vpela še dodatno smer na prehodu med staro in novo steno, za tiste, malo bolj zahtevne goste. Celo Lovro, ki smo mu pomagali premagati strah pred višino, se je preizkusil tam 🙂

Na željo organizatorja in predvsem veliko željo otrok, se je delavnica izvedla še v četrtek. Na pomoč je priskočil David, tokrat sva imela lahko delo, saj je dve smeri vpel Davidov sin, Ištvan, eno pa celo njegova osem letna Ivana.  Otroci so ta dan izvedeli tudi nekaj o pomembnosti komunikacije, nekateri pa so nastopili tudi pred TV kamerami, saj je lokalna televizija o celotni zadevi pripravila krajši prispevek.

Letos je bila zadeva odlično izpeljana, saj so otroci v skupinah med 7 in 10 krožili med dejavnostmi in ni bilo nikjer pretirane gneče.

V glavnem, super preživeti dopoldnevi ob otroškem smehu, njihovi sproščenosti, ki te kar potegne “not” in te napolni s tisto posebno energijo. Se vidimo med naslednjimi počitnicami 🙂

 

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.