Dolgo je tega, kar je bila zadnja balvanska novica, pa čeprav smo bli (eni) kr pridni na tem področju. Zima je šla, pomlad je prišla in se mi dozdeva, da že odhaja in prihaja poletje. Vedno manj idealnih razmer za težje balvanske vzpone. No, pa kaj bi jamral, saj smo veliko plezali, se naplezali in tut kaj pametnega zlezli.

Veliko se je plezalo pod kapelco, v ožbaltu, malti in na rogli (jurgovo in oplotnica).

_MG_4948

Pod kapelco sem preplezal novo linijo “Kobra” z oceno 8a+, ki je ena lepših linij, vsekakor najlepša z enim težkim gibom. V kobri je bil uspešen tudi Gregor Vezonik (AK Ravne), na isti dan pa je svoj prvi 8a preplezal tudi Zan Sudar (AK Ravne) in sicer “Feminist” 8a. Tukaj ostaja še en projekt, sicer povezava, ampak z zelo lepimi in tehničnimi gibi. Linija se začne na sredini na velikih šalcah in gre v levo, ter se zaključi v idealnem uporniku (8a+). Težavnost tega projekta bo nekje okoli 8b, če ne celo 8b/b+.

Video najboljšega poskusa:

V Ožbaltu se je večino vzponov dogajala na Ramadan bloku. Nastala je nova in posledično zadnja linija na tem balvanu: “Vizija Ostaja” z oceno 8b/b+, ki še nima ponovitve (prvi vzpon sem opravil jaz). Gregor Vezonik je opravil prvo ponovitev balvana “Twister” z oceno 8b (njegov prvi balvan s takšno oceno). Opravljenih pa je seveda bilo še ogromno drugih vzponov.
 
le belancaNekajkrat pa smo obiskali tudi “Oplotnico“, ki je nastajajoče balvansko plezališče z izjemno kvalitetno skalo (granit). Za občutek je spodaj video balvana “Lipstick” 7a+. Kaj več pa bo objavljeno, ko bo tudi kaj slikovnega materiala.

Pred kratkim smo s Tomažem Žužlom in drugimi obiskali tudi Jurgovo (Oplotnica in Jurgovo spadata pod Roglo, saj sta na istem pobočju le nekaj KM narazen). Bil je kar uspešen dan, saj smo se naužili sonce ter kvalitetne skale. Meni je uspelo preplezat Angry Birds 8a, Le Belanaca 8a, ter zelo visok Reduktor 7c, ki sem ga preplezal v prvo. Tomaž je opravil število vzponov do 7b, ter se konec dnevo počutil odlično, saj “se že dolgo ni tk nalezo”!

Malta!
Hja, zadnje 3 tedne smo bili v malti vsaj 1x teden. Vsi smo imeli projkte oz. nas še vedno čakajo. Vezonik je preplezal lepo število balvanov z oceno 8a in več. Najbolj izstopa z vzponom Wrestling with an alligator 8b. Sedaj je njegov projekt Power of goodbye 8b/b+. Sam sem se spopadal z balvanom Bügeleisen 8b+. Od treh obiskov je bil enkrat popolnoma moker (tisti dan sem se spopadal z Emotional Landscape 8c, ki pa mi pravzaprav ni šel tako slabo kot sem mislil), ostala dva dneva pa sem bil ekstremno blizu vzponu. Padam samo na enem gibu, ki je zaradi moje višine pač zelo težek, ostali gibi pa so tako rekoč “šoder”. Razmere pa so čedalje slabše, trenutno kar do 20°C, tako da bo po vsej verjetnosti moral počakati do jeseni. Video spodaj:

Do naslednje objave pa LP!
Rok

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.