no… pa smo šli. valter, rok, tomaž in jaz. v malto. prelepa dolina, čudovito vreme. “razmerce” po rokovo niso bile tako zelo idealne. pri napovedanih 13 čez dan, smo se kuhali na krepkih 20, prste je zamakalo bolj kot ljubljansko barje po konkretnem nalivu…

bla bla…

ko je rok v petek javil, da išče družbo za v malto, sem se odločil, da pojdem zraven kot spremljevalec, podporni član, navijač. glede na to, da sem imel še nočno izmeno pred sabo, me je želja po izletu vedno bolj minevala. me je pa žužlov sms dokončno prepričal, da grem. “dej zvočnik filat…”

ogrevanje je potekalo na Verboten balvanu, ob opojnem vonju sveže kuhane kave, zvokih prešerne dnb godbe in z družbo iz ljubljane. jaz sem sicer to ogrevanje preskočil, se leno zleknjen v krešped pogovarjal s soncem in nasploh skrbel za prijetno vzdušje.

sledil je potep do aligatorja, vmes smo se ustavili še pri enem balvanu, bolj za fotošuting. aligatorja sta lezla žužl in klančnik, sam sem se šel poigrat z bližnjim kamnom, na katerega sem tudi brez večjih problemov prilezel.

po štrudlu, potici in relaksaciji smo se odpravili dalje. do prečke. “to morš zlest, 5b” je rekel žužl in sem lezel. uspešen sem bil v četrtem poskusu, navilo me je tk, da dihat nisem mogel. in zlezel svoj prvi 6b balvan. Querdenker. cel nahajpan in srečen. roku se je počasi že mudilo do njegovega projekta, z žužlom pa sva se ustavila še pri enem, na prvi pogled dokaj enostavnem balvanu. povezal sem gibe, iz 5c pa je potem nastal 6c. Fatdog 6c.

Bugeleisen. dokler ga ne vidiš v živo, ti ni jasno kako zelo pošastno izgleda. super previs, grifi pa bolj tam tam. niso glih šalce. divja stvar. 8c+. rok je poskušal, vendar je previsoka temperatura ozračja preveč navlažila prste in posledica je bila precej poškodovana koža.

dan se je končal prijetno, s pivom, burgerjem, štrudlom, potico, sendviči, čokolado. z delanjem plana za prihajajoče vikende.

zlezli smo:

žužl, klančnik – do 7c

založnik – do 6c (kk fajn se mi zdi to napisat)

najdi žužla

Querdenker 6b

Querdenker 6b

Bugeleisen

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.