Sonce, modro nebo – šajba in zeleno zeleni travniki, čudoviti kontrasti. Tk zdaj zgleda, ko gledam skoz okno. In tk smo si želeli, da bi blo tisti prvi vikend v septembru. No, ni blo tk.
“Vreme mre bit!” je rekel Saš na zadnjem delovnem sestanku, dober teden pred piknikom. Vsi smo malo nervozno pogledovali na telefone in brskali po petih različnih meteoroloških postajah. Dež, dež, dež, neurje, sonce. Eeee, vidiš, vsaj ena kaže sonce. Piknik bo, zdaj ne bomo odpovedovali, prestavlat pa tud nima smisla. Kdo bo pa pol sploh prišel?
Dnevi so tekli, napoved se ni spreminjala, na trenutke se je zdelo, kot da rinemo z glavo skoz zid, ampak na koncu je vse blo tk ko je treba. V petek smo še postavli šotor (hvala Maša!), valjda takrat ko je najbolj lilo. In itak je nehalo deževat tisti trenutek, ko smo končali s postavljanjem.

Da se vrnemo čisto na začetek, organizator piknika, Alpinistični klub Slovenj Gradec, se je odločil praznovati 50. obletnico začetkov alpinizma v Slovenj Gradcu. To bi nam bolj težko uspelo brez sponzorjev, ki so nam izdatno pomagali. Hrastplast d.o.o., Hmezad exim d.d., SGP Pokeržnik d.o.o., Kostmann d.o.o., Kom d.o.o., Metao d.o.o., GOV-iS d.o.o., Funpark Menina, Trinity, Samsara, Triuna Studio, 8production, Shoedoctor … Hvala vam! In hvala Burjaku za plac!

V soboto … je lilo. Itak. Spet. Meteorološke postaje, radarska slika padavin, predvidevanja. Nekak nam je vreme na koncu naklonilo celo sonce in prebliske jasnega neba, zato so lahko (predvsem) fantje veselo poplezavali v mogočni Burjakovi steni. Malek je bil celo tk zagret, da si je šel kupit nova štrik in pas (shotgun za štrik čez dve leti, ko si bo spet nabavil novega, ta bo pa še itak nerabljen). Baje bo začel trenirat, ga je malo razp…. ker mu je Čujo pokazal kk se Asteriks zleze. Malo morgen, Malek, malo morgen. Sicer je pa Klančnik kriv.

Ljudje so se začeli zbirat, Boris je zalavfav žar plate, Luka Kotnik pa mikrofon in mešalno mizo. Po nešteto objemih, stiskih rok in začetnemu druženju je sledil tekmovalni del. Denis je veselo pobiral prijave in (kolkr je meni znano) prijavljen si bil že samo s tem, da si ga ošvrknil s pogledom. Na spisku nas je bilo potem kar dosti, pa dosti jih potem na koncu sploh ni tekmovalo. Tu si vsi, ki niste hotli dirkat, zašepetajte tisto angleško slabšalno besedo za muco. V konkurenci otrok je zmagala Zoja Sedeljšak, v ženski Maja Apat, v moški pa Grega Lačen iz AK Črna. Nagrado za slog je dobil Miha Hrastel. Čestitke vsem!

Še en, tudi precej zanimiv del je sledil po tekmi. Projekcija fotografij ob spremljavi glasbe in branju zgodovine kluba. Morm rčt, da ste me vsi kr malo presenetli, da ste zdržali pol ure, ali celo kakšno minutko več, v tišini, gledanju slik in poslušanju besed. Kr dobra potrditev, da je blo zanimivo. Ko bi vi le vedli, kolkokrat smo se “mogli” dobit pa pregledat in delat selekcijo fotk… Hja, zdaj mormo pa nek nov izgovor najt za pir pit.

Ob koncu projekcije so nekateri odšli, dosti nas je ostalo. Druženje, smeh, trganje majic, smeh, Luka s kitaro, računalnik z MP3-ji, čevapi, jota (hvala Irena!), smeh in veselje. Vmes je začelo konkretno deževat, pa sj, če bi vreme zdržalo, bi blo pa že mal kičasto a ne. Tako nekako je mineval večer, vse do zgodnjega jutra, ko smo se počasi spravili spat. Nekdo (khm?) si je brihtno naštimal bele majce na tla kombija, da bi na mehkem spal… Sej ni kaj, se opere pa je.

Zjutraj, ko se je naredil dan, nam je Jazo skuhal 2 lonca kave, da smo se vsaj malo spravli k sebi. Pospravljanje, zlaganje, kolk je to enga dela pa kk bolš je vse skup postavlat kot pospravlat… In misel v glavi, sej čez 6 ur boš pa lahko stuširan ležal na kavču in strmel v strop, je kr mal zabolela. 6 ur. Pa še dejansko je blo tk.

Evo, to je hiter povzetek celotnega dogajanja, tak frontend, čisto vse podrobnosti in koliko je to enega dela, o tem pa drugič. Ob kakem piru. Najlepša hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi tega projekta, hvala vsem, ki ste prišli (res vas je blo dosti, sem kr mal presenečen). Se vidimo kje v skali! Aja, na ušesa mi je prišlo nekaj o zaključku in občnem zboru. Bodite v pripravljenosti. Do takrat pa lest, lest, lest. No, pa do AK SG 60 je zdaj še dosti časa, si lahk pa pomojem kr zacahnete ta prvi vikend v septembru 2029 😀

Fotografije se bodo še dodajale v galerijo. Fotografiral je Matic Borkovič – Foto Čorba oz. 8production. Če je kdo naredil kakšno fotko, pa lahko pošlje alpa poshera na: zaloznik.nejc@gmail.com oz. info@alpklubsg.si

Fotografije lahko najdete tudi na tej povezavi:

https://drive.google.com/drive/folders/1t09PItjvIm3B8FhAePGjS28LTAN_ws6J?usp=sharing

Lep pozdrav,
Nejc

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.