Dolgi dnevi so mimo in treba je razmišljat, kje bi lahko aktivno preživeli kakšno uro, dve ali tri na teden.

Ena izmed opcij je plezanje, ki je btw baje en izmed hitreje razvijajočih se športov v tem obdobju. Zdaj a je to ful fajn al ni tk ful fajn je debata za ob piru po treningu, dejstvo pa je, da se s hitrim razvojem šport tud kr precej popularizira – to je recimo da fajn 🙂

Če se vidiš vn, da bi rad/a probal/a plezat, pol bo to direkt za tebe. Pa da to ni sam golo plezanje se dost stvari tud naučiš zravn. Pa spoznaš zanimive ljudi. Pa greš na prave dogodivščine. Pa tk naprej.

V glavnem, še nikol ni blo tk, da bi se kdo pritoževav, da mu ni blo fajn. Pa še vedno je blo tk, da smo na koncu bli vsi zadovoljni in veseli.

Šola zajema tam okrog 50 ur (ponavadi dosti več), med drugim pa obsega:

  • Plezanje in plezalno tehniko
  • Vozlanje in vrvno tehniko
  • Varovanje
  • Osnove prve pomoči
  • Drugo strokovno znanje – kak je najboljši način za namakanje rok v magnezij in kateri magnezij je najboljši; kje v točno tisti smeri je točno tisti skrit stop, ki tako zelo olajša težavnost; zaka je tta smer 6a, če pa zgleda 5c; kk je pa tej tta smer ko jo na plakatu leze Žužl pa ga Malek tk v bregu varuje; …

Šola bo potekala ob ponedeljkih in petkih zvečer v športni hali Slovenj Gradec pod budnimi očmi strokovno usposobljenih vaditeljev, traja cca 50 ur, ponuja pa plezanje na naših notranjih stenah, dodatno še obiske v bližnjih plezalnih centrih in plezanje v skali – v lokalnih plezališčih in tudi v kakšnem nelokalnem.

Pred poletjem pa zaključimo šolo s taborom (Rovinj, Trenta, Čreta, …) in izpitom, s katerim pridobite naziv: pripravnik športnega plezanja.

Vsi zainteresirani se prijavite na naš email info@alpklubsg.si, uvodni sestanek bo v začetku marca.

Šola bo izvedena, če bo prijavljenih minimalno 6 oseb.

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.